Blijven bewegen op vakantie

In de vakantie gaan de meeste routines overboord en gaan we lekker relaxen. Maar als je herstellende bent van een blessure, of als het je doel is om beter te leren bewegen is het niet zo handig om 3 weken vakantie te nemen van je oefeningen.  Gelukkig hoeft het niet veel tijd te kosten om te zorgen dat je je basisonderhoud gedaan hebt.

Een plan hebben is het halve werk. Bedenk van te voren welke oefeningen je gaat doen en op welk moment, zodat je een routine hebt die past bij de manier waarop jij je vakantie viert.

Vroege vogel? Een goede ochtendroutine in. Of misschien heb je op vakantie altijd een rustig moment tussen je dagactiviteiten en het eten? Het hoeft niet lang te duren, zorg dat je een schema hebt dat haalbaar is en ervoor zorgt dat je na je vakantie nog steeds progressie boekt. Past het een dagje niet, geen paniek. Een dagje missen is geen drama, morgen begin je opnieuw.

Houd je rug soepel (10 minuten)

Schouderbrug – Kom op je rug liggen en zet je voeten op heupbreedte. Op een inademing kantel je je bekken en rol je rustig je wervelkolom op totdat je knieën en schouders een diagonale lijn vormen. Houd 5 seconden vast terwijl je rustig doorademt en je heupen gelijk blijven, daarna rol je rustig je rug af tot de beginpositie. Herhaal deze oefening 6 keer.

Bovenrug stretch – Kom op je knieën en hielen zitten bij de salontafel of stoelzitting. Leg je ellebogen op tafel en laat je hoofd voor het tafelblad langs zakken. Plaats je handen tussen  je schouderbladen en adem rustig in en uit. Probeer je borst steeds meer naar de grond te laten zakken op een uitademing.

Bolle rug – Kom op handen en knieën en verdeel je gewicht goed, schouders boven je polsen en heupen boven je knieën. Vanaf je heupen rol je je rug op totdat je eruit ziet als een boze kat. Het hoogste punt is tussen je schouderbladen, forceer het niet maar duw dit punt actief naar boven. Houd deze positie 5 seconden vast. Daarna rol je langzaam weer af naar een neutrale rug. Herhaal 3 keer.

Lage rug rotatie – Kom op je rug liggen met je knieën opgetrokken en je armen gespreid. Laat je benen in deze positie gecontroleerd naar rechts vallen en ontspan 10 seconden in deze positie. Beweeg je benen naar de andere kant. Herhaal 3 keer aan beide kanten.

 

Hulp nodig om een routine te maken die bij jouw lijf past? Laat het even weten, we helpen je graag op weg!